Great place to work certified
 

Η δικηγορική εταιρεία «ΧΑΡΑΚΤΙΝΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ισχύουσα Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τον Κανονισμό ΓΚΠΔ 2016/679.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει ως στόχο να σας ενημερώσει σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγονται από εσάς όταν επισκέπτεστε τον Iστότοπο της εταιρείας μας, πώς αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να γνωστοποιηθούν και πώς προστατεύονται οι πληροφορίες αυτές.

Ο ιστότοπος δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banner, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη/χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουμε ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων. Η παραπομπή σε άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση των χρηστών και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οιαδήποτε μορφής δέσμευση για οποιονδήποτε.

Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει ή να τροποποιεί την Πολιτική Απορρήτου σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, χωρίς ειδοποίηση των χρηστών. Τέτοιες αλλαγές, τροποποιήσεις, προσθήκες ή διαγραφές στην Πολιτική Απορρήτου θα τίθενται σε ισχύ αμέσως, δηλαδή από την ανάρτησή τους. Κάθε χρήση του ιστότοπου κατόπιν τέτοιας αλλαγής ή τροποποίησης θα θεωρείται ότι αποτελεί αποδοχή εκ μέρους του χρήστη των αλλαγών, τροποποιήσεων, προσθηκών ή διαγραφών.

 

  • Συλλογή και χρήση των Προσωπικών Δεδομένων

 

Λαμβάνουμε τα προσωπικά δεδομένα σας κατά την παροχή των επαγγελματικών μας υπηρεσιών και ειδικότερα στοιχεία ταυτοποίησης και στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία εσείς παρέχετε οικειοθελώς στην εταιρεία μας, στην περίπτωση που επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας ή ζητήσετε να σας παρέχουμε νομικές/δικηγορικές υπηρεσίες.

 

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν κοινοποιούνται σε τρίτα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα εκτός της εταιρείας μας ούτε χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, εκτός εάν κάτι τέτοιο απαιτείται ή επιτρέπεται από τον νόμο ή από τις επαγγελματικές προδιαγραφές. Ειδικότερα, τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται και τυγχάνουν επεξεργασίας είτε προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας, είτε προς εκτέλεση συμβατικής ή νομικής υποχρέωσης της εταιρείας μας, είτε βάσει έννομου συμφέροντος, είτε εφόσον επιβάλλεται από το νόμο ή επιτάσσεται από αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή, είτε κατόπιν συναίνεσής σας.

 

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από εσάς, τηρούνται από την εταιρεία μας μόνο για το χρονικό διάστημα για το οποίο χρειαζόμαστε τα δεδομένα αυτά και για τον σκοπό για τον οποίο συνελέγησαν ή μέχρι να ζητηθεί η διαγραφή τους από το υποκείμενο δεδομένων. Σε όλες τις περιπτώσεις τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για ανώτερο διάστημα είκοσι (20) ετών που συνίσταται στο χρονικό διάστημα παραγραφής των αστικών αξιώσεων και η διαγραφή των δεδομένων πραγματοποιείται με τρόπο που δεν επιτρέπει την επανάκτησή τους από την εταιρεία μας.

 

  • Δικαίωμα Πρόσβασης

 

Εάν έχετε υποβάλει τα προσωπικά σας δεδομένα στην εταιρεία μας προς επεξεργασία, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Δικαίωμα Διόρθωσης: έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να διορθωθούν ανακριβή δεδομένα.
  • Δικαίωμα Διαγραφής: έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να διαγραφούν εάν βρίσκονται στο αρχείο μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Δικαίωμα Εναντίωσης στην επεξεργασία: έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία μας εάν δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε πλέον χρήση τους.
  • Δικαίωμα περιορισμού στην επεξεργασία: έχτε το δικαίωμα να ζητήσετε να περιοριστεί η επεξεργασία των προσωπικών σας; δεδομένων.
  • Δικαίωμα Φορητότητας των δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας: έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε να λάβετε τα δεδομένα σας σε κατάλληλη μορφή, ώστε να είναι εφικτή τεχνικά η διαβίβασή τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
  • Δικαίωμα υποβολής έγγραφης καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή

 

  • Ασφάλεια Δεδομένων

 

Η εταιρεία μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα και εφαρμόζει πολιτικές ασφαλείας και διαδικασίες προκειμένου να προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα και τις πληροφορίες από μη εξουσιοδοτημένη  απώλεια, παραβίαση, κακή χρήση, απαγορευμένη πρόσβαση, μεταβολή ή αθέμιτη καταστροφή στα πλαίσια της παρούσας Πολιτικής.

 

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα να περιορίζεται σε όσους υπάρχει ανάγκη να λάβουν γνώση αυτών. Τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα είναι εξουσιοδοτημένα από την εταιρεία μας και είναι υποχρεωμένα να τηρούν την εμπιστευτικότητα αυτών των δεδομένων.